Hos oss på Lindquist Heating AB hittar du högkvalitativ värmeutrustning för ved- och pelletseldning. Vi är experter på värmepannor av gjutjärn och stålplåt för ved och pellets samt pelletsbrännare från vår egen produktion. Vi erbjuder också ett brett sortiment av tillbehör såsom ackumulatortankar, ladd-utrustning, skorstenar med mera.

Vår målsättning är att hålla en hög servicenivå med snabba leveranser och kompetent rådgivning inför planering av värmesystem. Vi har möjlighet att komma ut till och se över befintligt system och därefter återkommer vi med förslag på åtgärd som kan sänka dina värmekostnader. När du väljer någon av våra produkter ska du känna dig trygg med att de håller en kvalitet utöver det vanliga, har en lång livslängd, är driftsäkra och har ett lågt och konkurrenskraftigt pris.

Historia:
År 1998 startades Lindquist Heating i Kode. Agenturen för Viadrus Gjutjärnspannor erhölls.

År 2005 bytte företaget ägare och ombildades till aktiebolag. Flytt till Sjömarken, Borås där vi finns idag.

År 2007 erhöll vi agenturen för Dakons Gjutjärnspannor som var först ut med en pyrolytisk vedpanna i gjutjärn. Tyvärr lades produkten ner p.g.a. att gjuteriet fick lägga ner. Nu säljer vi endast reservdelar från Dakon.

År 2012 förvärvades inkråmet i Roslagsbrännaren Sweden AB i Östhammar som har byggt och utvecklat pelletsbrännare sedan 1992. I och med förvärvet tog vi över tillverkning, lager och försäljning av brännarna och flyttade verksamheten till våra lokaler i Sjömarken utanför Borås.

År 2018 förvärvades inkråmet i Hjo Värmeteknik AB som har mer än 30 års erfarenhet av VVS, energi och värmeteknik med biobränslepannor för flis, spannmål, halm mm. med effekter mellan 10kW-10MW i portföljen. I och med köpet tog vi över agenturen och ensamrätten till försäljning i Sverige av Bio Mobitek, KSM Stoker och REKA biobränslepannor.