Om oss

Hem » Om oss

Lindquist Heating AB säljer värmeutrustning inom ved-, flis-, spannmål- och pelletseldning. Våra främsta produkter är värmepannor av gjutjärn för ved och pellets samt pelletsbrännare ifrån vår egen produktion. Vi har svenska agenturen för ved och pelletspannor ifrån Arikazan och Viadrus, biobränslepannor ifrån Bio Mobitek, KSM och Reka. Därtill säljer vi ett brett sortiment av tillbehör som biobränsleförråd, ackumulatortankar, laddutrustning och skorstenar mm.

Vårt mål är att hålla en hög servicenivå med snabba leveranser och kompetent rådgivning för planering av värmesystem.

Vår filosofi kring våra produkter är att de skall ha en kvalitet, livslängd och driftsäkerhet som är utöver det vanliga till ett lågt pris.

Historia:
År 1998 startades Lindquist Heating i Kode när agenturen för Viadrus Gjutjärnspannor erhölls.

År 2005 bytte företaget ägare och ombildades till aktiebolag samt flyttades till Borås/Sjömarken.

År 2007 tog vi agenturen för Dakons Gjutjärnspannor som var först ut med en pyrolytisk vedpanna i gjutjärn. Tyvärr lades produkten ner efter några år p.g.a. att Gjuteriet fick lägga ner. Således säljer vi numera endast reservdelar från Dakon.

År 2012 förvärvades inkråmet i Roslagsbrännaren Sweden Ab i Östhammar som har byggt och utvecklat pelletsbrännare sedan 1992. I och med förvärvet tog vi över tillverkning, lager och försäljning av brännarna och flyttade verksamheten till våra lokaler i Sjömarken utanför Borås.

År 2018 förvärvades inkråmet i Hjo Värmeteknik AB, som har mer än 30 års erfarenhet av VVS, energi och värmeteknik. Specialiserade på biobränslepannor med effekter mellan 10kW-10MV.

Tomt